پنکيک از خوراکي هاي مورد علاقه مردم براي وعده صبحانه است. اين خوراکي خوشمزه بسيار اسان تهيه ميشود و ميتوان ان را به سادگي براي صبحانه پخت. پنکيک يا کيک تابهاي، يک نوع کيک ساده، نازک و گرد و فوري است که بيشتر در صبحانهها و عصرانهها مورد استفاده قرار ميگيرد. پنکيک يک ميان وعده پرکالري است. در اين مقاله، طرز تهيه پنکيک خانگي و خوشمزه به همراه ? روش براي تبديل پنکيک به پنکيک باترميلک توضيح داده شده است. پنکيک يک گزينه سريع براي صبحانه است که به همراه عسل يا مربا ميل شود. پنکيکها معمولا نازک و شيرين هستند و در تابه درست ميشوند و در سراسر دنيا دستور پختمتفاوتي دارند. تهيه پنکيک بسيار راحت است و مواد آن در همهي خانهها پيدا ميشود. در ادامه با طرز تهيه پنکيک خانگي خوشمزهما را همراهي کنيد .
مواد لازم براي تهيه پنکيک خانگي :
- تخم مرغ: ? عدد
- شير: ? پيمانه
- آرد سفيد: ? پيمانه
- شکر: ? قاشق غذا خوري
- کره: ?? گرم
- نمک: يک چهارم قاشق چاي خوري
- بکينگ پودر: نصف قاشق غذا خوري
- روغن مايع: به مقدار لازم
دستورتهيه پنکيک خانگي :
- در مرحلهي اول، کره را بگذاريد بادماي محيط هماهنگ شود و کم کم آب شود .
- يک کاسه بزرگ را انتخاب کنيد و آرد سفيد را به همراه نمک، شکر و بکينگ پودر را به آن اضافه کنيد و به خوبي هم بزنيد تا مواد کاملاً مخلوط شوند .
- در يک کاسه ديگر تخم مرغ را بشکنيد و هم بزنيد تا زرده و سفيده آن کاملا مخلوط شوند .
- سپس شير را در حالي که مدام در حال هم زدن تخم مرغها هستيد، کم کم به کاسه اضافه کنيد .
- در انتها کره ذوب شده را نيز به بقيه مواد اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا انسجام پيدا کنند .
- سپس مواد حاصله را به کاسه حاوي آرد اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا يکدست شوند. البته به اين نکته دقت کنيد که زياد هم زدن باعث سفت شدن پنکيکها ميشود .
- نوبت به سرخ کردن پنکيکها ميرسد. اگر تابه مخصوص پنکيک داريد و يا هر تابهاي که در دسترس باشد و گرد باشد را بر روي اجاق گاز قرار دهيد و مقداري روغن درون تابه بريزيد (سعي کنيد که روغن را اسپري کنيد) .
- بعد از اينکه روغن به اندازه کافي داغ شد. به اندازه يک ملاقه کوچک از مايه پنکيک را برداريد و داخل تابه بريزيد و آن را به صورت دايرهاي در بياوريد. مراقب باشيد چون پنکيک بسيار نازک است، پس سريع آماده ميشود .
- بعد از اينکه مايه پنکيک را در تابه ريختيد حدود يک دقيقه بعد خواهيد ديد که بر روي پنکيک حفرههاي سوزني تشکيل ميشود که اين نشانگر اين است که پنکيک در حال سرخ شدن است .
- سپس کمي لبه پنکيک را برگردانيد و اگر متوجه تغيير رنگ آن به کاراملي يا قهوه اي شديد، آن را باکفگير برعکس کنيد تا طرف ديگر آن نيز سرخ شود و کاراملي رنگ شود .
- پنکيک بعد از سرخ شدن به راحتي از تابه جدا ميشود و به آن نميچسبد .
- بعد از اينکه باتمام مايه، پنکيک درست کرديد، آنها را در يک ظرف زيبا قرار دهيد و آن را با مربا، عسل، نوتلا و يا شيره افرا سرو کنيد. براي تزيين آن مي توانيد از تکه هاي ميوه نيز استفاده کنيد .
پنکيک موزي شکلاتي :
پنکيک موزي شکلاتي يکي از انواع پنکيک است که براي درست کردن آن مانند پنکيک خانگي عمل ميکنيم .
مواد لازم براي پنکيک موزي شکلاتي :
- تخم مرغ: ? عدد
- شير پرچرب:? پيمانه
- آرد سفيد: ? پيمانه
- شکر: ? قاشق غذا خوري
- کره: ?? گرم
- نمک: يک چهارم قاشق چاي خوري
- بکينگ پودر: نصف قاشق غذا خوري
- خامه: به ميزان لازم
- موز: ? عدد
- شکلات صبحانه: به ميزان دلخواه
طرز تهيه پنکيک شکلاتي موزي :
- تخم مرغ را در يک ظرف باشير پر چرب به ميزان ? پيمانه به هم ميزنيم .
- کره را از قبل آب ميکنيم و به همراه شکر و نمک و بکينگ پودر به موادمان اضافه ميکنيم .
- بکينگ پودر براي پف کردن پنکيک استفاده ميشود .
- باهمزن برقي اين مواد را مخلوط ميکنيم به گونهاي که شکر کاملاً حل شود .
- اينک زمان ريختن آرد سفيد گندم است. آرد را کم کم اضافه کرده و بامواد به وسيله همزن مخلوط مينماييم .
- ماهيتابه نچسب را روي شعله گاز قرار ميدهيم. زماني که داغ شد، به اندازه يک ملاقه کوچک داخل ماهيتابه ميريزيم .
- زماني که يک طرف پنکيک خودش را گرفت و به اصطلاح سرخ شد پنکيک را به طرف ديگر برميگردانيم .
- بامواد پنکيک در حدود ? عدد درست کرده و به صورت طبقهاي درون ظرف دلخواه براي سرو کردن، قرار ميدهيم .
- روي لايه اول پنکيک خامه ريخته و موزها را ريز ميکنيم و روي خامه ميريزيم .
- لايه بعد پنکيک را قرار ميدهيم و مجدداً مواد را تکرار ميکنيم. زماني که چند لايه از پنکيک را تزئين کرديم، شکلات صبحانه روي پنکيک ريخته و باچاي يا آب پرتقال براي صبحانه ميل ميکنيم .
طرز تهيه پنکيک باترميلک چگونه است؟
براي تهيه پنکيک باترميلک خيلي راحت ميتوانيد بهجاي شير، از باترميلک استفاده کنيد. اگر هم باترميلک در دسترس نداريد، ميتوانيد از جايگزينهاي آن که در زير توضيح داده شده، استفاده کنيد .
روش اول
? قاشق غذاخوري آبليمو به شير معمولي اضافه کنيد و بگذاريد ? دقيقه بماند. در اين زمان شير غليظتر ميشود و ميتوانيد از آن بهجاي باترميلک استفاده کنيد .
روش دوم
يک قاشق غذاخوري سرکهي سفيد به شير معمولي اضافه کنيد و بعد از ? دقيقه که غليظتر شد، از آن بهجاي باترميلک استفاده کنيد. يادتان باشد که نميتوانيد از سرکهاي بهغير از سرکهي سفيد براي اين کار استفاده کنيد. سرکههاي ديگر مناسب نيستند .
روش سوم
? و ?/? قاشق چايخوري کرم تارتار (کرم تارتار از پتاسيم هيدروژن تارتاريک درست ميشود و بههميندليل آن را کرم تارتار مينامند. اين ماده براي پايداري ساختار سفيدهي تخممرغ به کيک يا شيريني اضافه ميشود) به شير معمولي بيفزاييد و پس از ? دقيقه آن را بهجاي باترميلک بهکار بريد .
چگونه به اين دستورتهيه، بلوبري يا تکههاي شکلات اضافه کنيم؟
ميتوان لابهلاي پنکيک، شکلات يا بلوبري قرار داد يا زمانيکه خمير پنکيک را روي ماهيتابه ميريزيد، بلوبري يا شکلات را باطراحي و الگوهاي خاص مورد نظرتان روي آن بريزيد. با توجه به اين دستورِ تهيهي پنکيک، نصف فنجان بلوبري يا شکلات نيمهشيرين اضافه کنيد .براي مشاهده ساير دستورهاي آشپزي به مجله آکالا باادرس ( www.blog.okala.com )مراجعه کنيد.
چند نمونه تزيين پنکيک :
براي تزيين پنکيک ميتوان از شکلات آب شده، موز، توتفرنگي، انواع ميوههاي کمپوتي و کنسروي استفاده کرد. کمپوت گيلاس و زردآلو به همراه خامه براي تزيين پنکيک گزينه خوبي است. پنکيک را معمولاً باآب پرتقال و چاي يا قهوه ميل ميکنند .
تزيين پنکيک بابلوبري :
تزيين پنکيک باتوتفرنگي و خامه :
تزيين پنکيک شکلاتي :
تزيين پنکيک باشکلات :
نکات مهم در تهيه پنکيک خانگي :
- ميتوان بهجاي آرد ساده از آرد گندم کامل هم استفاده کرد. فقط يادتان باشد که نتيجهي کار، پنکيکي ضخيمتر خواهد بود. ميتوانيد فقط بخشي از آرد موردنياز را از نوع گندم کامل استفاده کنيد تا پنکيک، نرمي و تردي خود را ازدست ندهد
- اگر دوست نداريد از شير در پنکيک استفاده کنيد، ميتوانيد از آب به جاي آن استفاده کنيد. اما توصيه ميشود که حتما از شير استفاده کنيد، زيرا هم طعم دلچسب تري به پنکيک شما ميدهد و همچنين باعث ميشود پنکيک شما تا مدت زمان زيادي نرم بماند .
- در هنگام تهيه مايه پنکيک ميتوانيد مقداري شکلات و يا بلوبري و يا موز به آن اضافه کنيد و يا هنگامي که مايه را به تابه اضافه کرديد آنگاه شکلات، بلوبري يا موز را باطراحي دلخواه خودتان اضافه کنيد .
- اگر حوصله اين را نداريد که پنکيکها را تک به تک سرخ کنيد، تمام مايه پنکيک را در تابه بريزيد و دو طرف آن را به خوبي سرخ کنيد. سپس بر روي يک سيني قرار دهيد و بااستفاده از يک چاقو و يا يک گردبر پنکيکهاي دايرهاي به وجود بياوريد .
- دستورتهيه پنکيک خانگي که در بالا براي شما گفته شد، مناسب ? عدد پنکيک است. در صورتي که بخواهيد پنکيکهاي کمتر و يا بيشتري را درست کنيد، نسبت هاي مواد اوليه را تغيير دهيد
مشاهده پست مشابه : کشک بادمجان چطوري بپزيم؟